Tuesday, 3 July 2012

Get Ready for UPSR & PSRA! :D

Salam..Holla guys! Wat's up?? Macam mana dengan hari korang? OK? KO? :) Korang apa khabar? Baik? Allhamdulillah, kalau tak sihat tu cepat2 laa pergi klinik, erkk?? Lebih2 lagi to all of the calon peperiksaan besar taonn ni...! Jaga kesihatann..!

Ok.., so.., UPSR is only 70 days left...and PSRA pulak, just only 79 days je lagi...(kan?) :) Nervouss...berdebarr...bayangkan..dengan hanya beberapa helai kertas yang boleh menentukan masa hadapan kita..wow...awesome! :D

So, kumpulan H.A.N.N.I, dah planned, tak boleh wat study group dahh..sebab apa?? Sebab, setiap ari Sabtu je, MESTI ada extra-class...! Kalau hari Ahad, nanti stress pulakk..sebab 1minggu berturut-turut belajar..

Jadi, kami akan belajar sendiri. Cara kami mudah saja, just do the question, if one of us don't know how to answer it, they just ask.., and insya-Allah, we can help him/her..! Kalau kitorang semuaa tak faham, apa lagii...SERANG CIKGUU!!! >_< Hahaha!

Tanya laa banyak mana pun soalan, tak payah nak kedekut ilmu sangat, kalau belum pekse ni, baik kita semua focus, apa yg lemah, apa yg tak faham, kita kene perbaiki, nanti time pekse, tetibe tak boleh jawab. Sape susah? Kitaaa...jugakk..!

Ok, so.., kumpulan HANNI, aku as the leader of this group, wanna advice to all of you including myself,..kita tinggal 1 bulan lebih je lagi nak UPSR & PSRA. Dua peperiksaan ni yg akan menentukan masa depan kita. If cemerlang keputusan kita, cerahlahh harapan nak masuk SBP...

Korang jangan putus asa if gagal..biarlah kita gagal pada masa tu, jangan kita gagal pada hari peperiksaan nanti. Sape sedeh? Kita jugakk...! Jadi, jangan jadi selfish, friends help each other, right?? Bak kata Afif, Macam ni laa kawan! :D

Ok, seperti yang korang maklum, percubaan UPSR is only 1/2 weeks je lagi. Alamakk~~!! Cepat2~~!! Revisee!! >< haha! Janganlah kelam-kabut...haaa..I've already done 4subjek, (math, bi, bm1 &bm2) from year 4 to year 5~zzzZZZzzz! Tinggal SC je.., only 1 topic left more...! Insya-Allah, kumpulan HANNI semua dah revise kan?? Kita boleh punyaa!! Cuma, walaupun ada guru yg kutuk2 kita, perlekehkan kebolehan or kepandaian kita, just ignore them..., toksah pikiakk pasal mende alah yg boleh menyemakkan otak tu..

Yang ambil UPSR &PSRA siape? Kita kan? So, walaupun diorang kutuk kita, jangan laahh kita biadab dengan diorang. Diorang dah curahkan ilmu dekat kita. So, Allhamdulillah. Walaupun guruu tu selalu kutuk kita masa kelas dia, tapi dia tetap sudi nak ajar kita, kan? Jadi, Allhamdulillah, sebenarnya, guru tu sayang kan kita. kalau dia tak sayang, kenapa dia still masuk kelas & ajar sepeerrrttii biasa?

Dia kutuk kita, just nak bakar semangat kita. Kita yg sensitif sangat. Walaupun kita kene tegur, marah, sabar...! Dia guru kita. Walaupun dia tak mengajar subjek UPSR, tapi dia tetap seorang guru. Hannah sedia maklum, yg semua kumpulan HANNI agak tak suka dengan seorang guru yg kerjanya asyik membebel pasal 6B dan kutuk2 kita, asyik lebihkan 6D,..? Ada pulak tu kata langsir kelas kita macam sarung bantal. tapi.., sabar jelahh..

Terus-terang, kumpulan HANNI memang gementar dan takut sangat , percubaan dah terlalu hampir dengan kami. Preparation, insya-Allah, cukup, tapi, rasa was2 tetap ada dalam dirii kami..Ya, kami meragui kebolehan kami. Tapi, insya-Allah, perasaan negatif semua akan kami tolak ke tepi semasa peperiksaan nanti.

Kami berharap, para pembaca, guru2, kawan2, adik-beradik, ibu bapa, ampunkan lah salah silap kami.. Sesungguhnya, kami hanyalah manusia biasa. Setiap manusia, tak pernah lari dari kesilapan masing2...


Memang, kami mengaku, kadang2 kami terlepas kata, tertinggikan suara terhadap kamu semua, tapi, sesungguhnya kami tak sengaja.. maafkan kami...!

Sedangkan nabi yang mulia itu ampunkan umat,..inikan pula kita? hanya insan yang sangat kerdil dalam bidang agama. OK. Sekali lagi saya ingin ingatkan, kumpulan HANNI. Meh3, nak gitau sat ni pasei tarikh peperiksaan ni..

UPSR => 11.9.2012 - 13.9.2012 (14.9 -> UJIAN APTITUD)

PSRA => 24.9.2012 - 27.9.2012

Hanya 4 hari kita berjuang.., berperang di dalam peperiksaan bersama rakan2 yg cukup pandai dari kita.. usaha..tanpa doa...takkan dapat 5a. Doa, tapi takde usaha, jangan berangan nak dapat 5a.

So, HANNI CAN DO IT!


INGAT. D.U.I.T. => DOA, USAHA, IKHTIAR, TAWAKAL. 5A DALAM GENGGAMAN!

That's all from us. Thanks for reading. We love you guys. Kini, berhentilah jari-jemari untuk terus mengetuk papan kekunci. Saya minta diri dulu. Segala tatabahasa yg tersilap, harap dimaafkan. :)

Salam sayang,
HANNI.

P/S: gud luck to HM for his Robotics.! Chaiyok2~!
THANKS COZ SUDI BACA POST H.A.N.N.I SMILE AFTER READING OUR POST, PLEASE!

No comments:

Post a Comment

H.A.N.N.I FRIENDSHIP WILL NEVER DIE!!!