Friday, 28 September 2012

Merdeka!

Assalamualaikum & Selamat sejahtera. Holla, guys! Wats up! How's ur day? Hope everything is fine, insya-Allah.

So, kumpulan HANNI sekarang dah merdeka. Allhamdulillah, UPSR hari tu, semua dapat jawab.., semoga Allah kurniakan kami 5a! :) PSRA pun baru je habis, 27/9, allhamdulillah, tak senang, tak susah, medium je.., hope mumtaz! Amiinnn!! Okies, sekarang ni, kami nak share semua photo2 just for tatapann kita semua!

HANNI'S TEAM



6Budiman 2012




THANKS COZ SUDI BACA POST H.A.N.N.I SMILE AFTER READING OUR POST, PLEASE!

Thursday, 13 September 2012

UPSR was finished!

Assalamualaikum! Yo, wats up,gang?? Maaf lah sebab lama tak update blog, maklumlah, kumpulan H.A.N.N.I kan jadi candidates UPSR??

So, apa khabar semua?? Allhamdulillah, kumpulan kami semuanya sihat-walafiat.., nie nak citer pasal upsr ni. Woahh, tadi.., habis je ujian Aptitud, semua terus bising dalam dewan, kesian pengawas `halusss..' tuu! tERJERIT-JERIT..ah, lantak la dia nak menjerit ke apa, asalkan, kitorang dah..MERDEKAAAAAA!!

Talk about Bm Pemahaman, it's a little bit difficult,guys.. :( Ramai cakap, alahh, Bm Senang je, tak payah baca, dah score, masalahnya, memang laa B.MElayu tu bahasa ibunda kita, tapi, yang SHAME sangat nie, ada jugak budak melayu tak dapat A dalam subjek BM. India dan CIna semua dapat A, melayu..?? Ish3..

Soalan BM ni confuse la. Petikan terutamanyaaaaa...! But, insya-Allah, kitorang boleh dapat A..

BM PEnulisan, lagi easyy, insya-Allah,...boleh punya.. :) Hope hati pemeriksa tu lembut bila tanda kertas kitorang.!

Math.., easy and ade jugak 2-3 soklan yg compius...but its ok, we've tried our best!

BI, easy3...!! Insya-Allah, A punya... :D

SC, tak sangka plk yang SC section B senang..., syukur sangat2, section A, compius siket...but dont worry, all is well (bak kata teacher Leela, xDD)

Aptitud. Pergh! Ni paling TENSION niiii! 41-61 kan soklan die jawapan sampai E, ade pulak die suruh kitorang tungggu kertas OMR utk jawapan E, lepas 30 minit tu, baru dia bagitau, kalau sape nak jawab E, tulis E sebelah D. :| hadoiyaiii..................wat olang tension saja maa...!!

Then, berkumpul kat kantinn, pelajar lelaki, semue tolong cikgu kemas dewan and pasang khemah utk `triple majlis' esok, merdeka, raya, and khatam al-quran. :D Memang kecohh lepas abes upsr, seronok giler..!

mASALAHNYE, pelajar perempuan kene ceramah daaaaaaa.........! Haishh..., tadah je la telinga dengar apa cikgu cakapp, adae benefit siket2 banyak2, hehhehe!

Okie lah! Kite chaw dlu! Nite3! Pasni focus kat psra plk! Bye2!!


THANKS COZ SUDI BACA POST H.A.N.N.I SMILE AFTER READING OUR POST, PLEASE!

Sunday, 19 August 2012

Salam Aidilfitri!

Assalamualaikum! Holla, guys! Apa khabar?? Niee...perut semue mesti dah kenyang ni kan?? Yelahh, asyik sumbat kuih je, tangan pulakk, penuh dengan duit raya, ye tak??

Bestnyeeeee.............malangnya, kumpulan ni tak dapat nak raya dengan havoc! Sebab ape? upsr and psra dah nak dekat dahh...nervous2! :)

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN TO ALL OF THE READERS, OUR FAMILY, OUR FRIENDS, OUR TEACHERS, AND TO ALL OF UMAT ISLAM IN THIS WORLD!

;) Raya ni, budak2 yang nak ambil periksa tak boleh main mercun......., kalau  main mercun, tetibe meletup, tak pasal2 korang raya and amek pekse kat hospital..kesiannnnnnnnn.......

H.A.N.N.I sekarang dah mula fokus dan serius. Hope kitorang dapat do the best in the coming exam, doakan ye! Segala silap dan salah, harap dimaafkan! Sesungguhnya, kami hanyalah manusia biasa yang tak lepas daripada membuat kesalahan.........

itu je laa..we want to continue our studying, raya jangan over sangat ekk! Tahun ni, kite korbankan raya, and next year, baru kite kasi gempakk satu kg! ;)

Salam Sayang,
H.A.N.N.I
THANKS COZ SUDI BACA POST H.A.N.N.I SMILE AFTER READING OUR POST, PLEASE!

Friday, 20 July 2012

Trial UPSR & PSRA 2012

Salam! Dan selamat sejahtera~! Salam ramadhan al-barakah! Selamat berpuasa, umat Islam di seluruh dunia! Allhamdulillah, hari ini merupakan hari pertama umat islam berpuasa di bulan Ramadhan yg penuh dengan keberkatan ni..

Ok..! Korang sehat?? Allhamdulillah, kumpulan H.A.N.N.I sehat wal-afiat, allhamdulillah, kurniaan Allah s.w.t. kan?? Tapii..kumpulan H.A.N.N.I diserang penyakit nervous teramat. Kenapa? Why? Bue-yo?

Sebab, next week, TRIAL UPSR !! Yakni, pada 24.7.2012 until 26.7.2012, kami semua akan menghadapai TRIAL UPSR for the first time. Kami dah pun mendapat no. giliran masing2 ketika berada dalam dewan.

Tapi, kedudukan tak tau lagi. Sebab, Ustaz Amin kata, hari Isnin ni, tahun 6 ada taklimat, kene susun meja, kemas dewan, duduk ikut no. giliran masing2..

Ya ALLAh, rasa gerun sangat. Takut, Kami sememangnya tak bersedia 100% lagi..only 80% something je..

Kami sperti tersedar daripda `mimpi panjang', baru sekarang tergesa-gesa nak bukak buku, revise semua sekaligus! But, allhamdulillah...sekarang dah balance kot.. hehe..

Err...mesti tertanya-tanya kan, kenapa Hannah boleh update blog ni? Tak study ke? Jawapannya, kepala Hannah macam nak  pecah sekarang, sebab baru wat eNational Trial UPSR serentak satu Malaysia dekat Score-A.

Pening3. But, allhamdulillah, dapat 4a, yg penulisan takde, watpe nak amek kira.hehe.

Kami harap, kami dapat wat yg terbaik. Doakan kami ya!

Salam sayang,
H.A.N.N.I
THANKS COZ SUDI BACA POST H.A.N.N.I SMILE AFTER READING OUR POST, PLEASE!

Tuesday, 3 July 2012

Get Ready for UPSR & PSRA! :D

Salam..Holla guys! Wat's up?? Macam mana dengan hari korang? OK? KO? :) Korang apa khabar? Baik? Allhamdulillah, kalau tak sihat tu cepat2 laa pergi klinik, erkk?? Lebih2 lagi to all of the calon peperiksaan besar taonn ni...! Jaga kesihatann..!

Ok.., so.., UPSR is only 70 days left...and PSRA pulak, just only 79 days je lagi...(kan?) :) Nervouss...berdebarr...bayangkan..dengan hanya beberapa helai kertas yang boleh menentukan masa hadapan kita..wow...awesome! :D

So, kumpulan H.A.N.N.I, dah planned, tak boleh wat study group dahh..sebab apa?? Sebab, setiap ari Sabtu je, MESTI ada extra-class...! Kalau hari Ahad, nanti stress pulakk..sebab 1minggu berturut-turut belajar..

Jadi, kami akan belajar sendiri. Cara kami mudah saja, just do the question, if one of us don't know how to answer it, they just ask.., and insya-Allah, we can help him/her..! Kalau kitorang semuaa tak faham, apa lagii...SERANG CIKGUU!!! >_< Hahaha!

Tanya laa banyak mana pun soalan, tak payah nak kedekut ilmu sangat, kalau belum pekse ni, baik kita semua focus, apa yg lemah, apa yg tak faham, kita kene perbaiki, nanti time pekse, tetibe tak boleh jawab. Sape susah? Kitaaa...jugakk..!

Ok, so.., kumpulan HANNI, aku as the leader of this group, wanna advice to all of you including myself,..kita tinggal 1 bulan lebih je lagi nak UPSR & PSRA. Dua peperiksaan ni yg akan menentukan masa depan kita. If cemerlang keputusan kita, cerahlahh harapan nak masuk SBP...

Korang jangan putus asa if gagal..biarlah kita gagal pada masa tu, jangan kita gagal pada hari peperiksaan nanti. Sape sedeh? Kita jugakk...! Jadi, jangan jadi selfish, friends help each other, right?? Bak kata Afif, Macam ni laa kawan! :D

Ok, seperti yang korang maklum, percubaan UPSR is only 1/2 weeks je lagi. Alamakk~~!! Cepat2~~!! Revisee!! >< haha! Janganlah kelam-kabut...haaa..I've already done 4subjek, (math, bi, bm1 &bm2) from year 4 to year 5~zzzZZZzzz! Tinggal SC je.., only 1 topic left more...! Insya-Allah, kumpulan HANNI semua dah revise kan?? Kita boleh punyaa!! Cuma, walaupun ada guru yg kutuk2 kita, perlekehkan kebolehan or kepandaian kita, just ignore them..., toksah pikiakk pasal mende alah yg boleh menyemakkan otak tu..

Yang ambil UPSR &PSRA siape? Kita kan? So, walaupun diorang kutuk kita, jangan laahh kita biadab dengan diorang. Diorang dah curahkan ilmu dekat kita. So, Allhamdulillah. Walaupun guruu tu selalu kutuk kita masa kelas dia, tapi dia tetap sudi nak ajar kita, kan? Jadi, Allhamdulillah, sebenarnya, guru tu sayang kan kita. kalau dia tak sayang, kenapa dia still masuk kelas & ajar sepeerrrttii biasa?

Dia kutuk kita, just nak bakar semangat kita. Kita yg sensitif sangat. Walaupun kita kene tegur, marah, sabar...! Dia guru kita. Walaupun dia tak mengajar subjek UPSR, tapi dia tetap seorang guru. Hannah sedia maklum, yg semua kumpulan HANNI agak tak suka dengan seorang guru yg kerjanya asyik membebel pasal 6B dan kutuk2 kita, asyik lebihkan 6D,..? Ada pulak tu kata langsir kelas kita macam sarung bantal. tapi.., sabar jelahh..

Terus-terang, kumpulan HANNI memang gementar dan takut sangat , percubaan dah terlalu hampir dengan kami. Preparation, insya-Allah, cukup, tapi, rasa was2 tetap ada dalam dirii kami..Ya, kami meragui kebolehan kami. Tapi, insya-Allah, perasaan negatif semua akan kami tolak ke tepi semasa peperiksaan nanti.

Kami berharap, para pembaca, guru2, kawan2, adik-beradik, ibu bapa, ampunkan lah salah silap kami.. Sesungguhnya, kami hanyalah manusia biasa. Setiap manusia, tak pernah lari dari kesilapan masing2...


Memang, kami mengaku, kadang2 kami terlepas kata, tertinggikan suara terhadap kamu semua, tapi, sesungguhnya kami tak sengaja.. maafkan kami...!

Sedangkan nabi yang mulia itu ampunkan umat,..inikan pula kita? hanya insan yang sangat kerdil dalam bidang agama. OK. Sekali lagi saya ingin ingatkan, kumpulan HANNI. Meh3, nak gitau sat ni pasei tarikh peperiksaan ni..

UPSR => 11.9.2012 - 13.9.2012 (14.9 -> UJIAN APTITUD)

PSRA => 24.9.2012 - 27.9.2012

Hanya 4 hari kita berjuang.., berperang di dalam peperiksaan bersama rakan2 yg cukup pandai dari kita.. usaha..tanpa doa...takkan dapat 5a. Doa, tapi takde usaha, jangan berangan nak dapat 5a.

So, HANNI CAN DO IT!


INGAT. D.U.I.T. => DOA, USAHA, IKHTIAR, TAWAKAL. 5A DALAM GENGGAMAN!

That's all from us. Thanks for reading. We love you guys. Kini, berhentilah jari-jemari untuk terus mengetuk papan kekunci. Saya minta diri dulu. Segala tatabahasa yg tersilap, harap dimaafkan. :)

Salam sayang,
HANNI.

P/S: gud luck to HM for his Robotics.! Chaiyok2~!
THANKS COZ SUDI BACA POST H.A.N.N.I SMILE AFTER READING OUR POST, PLEASE!

Monday, 14 May 2012

Happy Teacher's Day!

Assalamualaikum & hye to all of the readers~!! Hi~!! What's up, guyss..??!! Sehat ke tak...?? Dah makan ke belum..?? Ok, dah lama jugak lah saya, Hannah, the leader of this group tak update blog ni.., alaa..syiann nyee...blog ni...huhu~!!

Anyway, esok merupakan HARI GURU bagi seeemuuaaa guru dalam Malaysia!! And we all wish to all of you, HAPPY TEACHER'S DAYY!! Semoga kamu semua tabah menghadapi kerenah kami semua yg nakal terlalu...!!!

Pengorbanan cikgu2 TAK AKAN kami lupakann...selama 6 tahun cikgu mengajar kami, marah kami, bagi nasihat, beri didikan, layan kami cam anak2 cikgu, terima kasihh...!! Cikgu merupakan ibu yg ke-2 selepas mak kandung kami..!!

Cikgu ibarat lilin yg membakar diri. Sentiasa tabah menghadapi kerenah kami. Kadang-kala, cikgu pernah menitiskan air mata kerana kenakalan kami. Beribu ampun kami ucapkan...! Maafkan kami..


Cikgu, tahun ni merupakan tahun terakhir kami di SKSJ, KAJANG. Daripada tahun 2007 until 2012..banyak sangat kenangan kitorang..rasa macam tak nak tinggalkan sekolah ni je..tapi terpaksa tinggalkan jugak..


Cikgu.., terima kasih kerana sudi membantu kami. CIkgu, berkatilah ilmu yg cikgu beri kepada kami..kami tau kami  banyak buat salah dekat cikgu..doakan kami supaya dapat 5a UPSR & Mumtaz PSRA! Doakan kami, cikgu!!


Kami sayanggggggggg cikguu..sayangg sangatt!! Insya-allah menjelang hari guru esok, kami akan beri cikgu hadiah yg paling berharga...! Hope cikgu tak lupakan kami..

Time kami dah sekolah menengah nanti, setiap bulan kami akan datang melawat SKSJ, cikgu jangan tak ingat kat kaMI pulak dah laa,..sedih kami nanti..!!

Oklaahhh,..last of our words..

HAPPY TEACHER'S DAY, GURU2 SKSJ!!! AND TO ALL OF THE TEACHERS IN THIS WORLD TOO!!

asSalamualaikum..,
yg menulis..
Hannah (onew)
THANKS COZ SUDI BACA POST H.A.N.N.I SMILE AFTER READING OUR POST, PLEASE!

Wednesday, 2 May 2012

HAPPY BIRTHDAY, FIKRII!!!!!!

ASSALAMUALAIKUM & SELAMAT SEJAHTERA TO ALL OF THE READERS. HELLO, HI, ANYYEONG, ;) How are you?? Fine..?? Allhamdulillah, praise to ALLAH S.W.T.


Okie, hari ni harijadi si KEMUNCUP atau nama sebenarnya, MUHD, FIKRI ISKANDER BIN HANAFI.


WAHHH,..........HEPPY BEFDAY, FIKRII!!! Nanti kitorang bagi hadiah, DON'T WORRY BE HAPPY~~!! 


Selamat hari jadi yg ke-12, wahh, kau dah tue laaa...!! Oh ye, semoga panjang umur, dimurahkan rezeki, berjaya dalam hidu di dunia & akhirat, and semoga mendapat isteri yg solehah..!


Ok, HAPPY BELATED BIRTHDAY TOO, DEKAT SAPE..?? OFCOZ LAA..


NURUL HANNAH & NURUL IZZAH, 29 FEBRUARI, 4 TAHUN 1KLI TUHH~~!!
FARAH ADILAH & NURIN SYAFIQAH, 20 & 9 MAC,~!!!
HAIKAL ABDULLAH & HAIDI HYKAL, 15 APRIL & 30 ARPIL..!!
AND, ALSO TOO FIKRI..~!! HM HARI SELASA LAAA..ANYWAY, TAKPE, HAPPY BECOMING BIRTHDAY.
Jom nyanyikan lagu heppy birthday kat kakak2 & abng2 yg dah tue, tapi tak sedar diri ni, hehe~!!


HAPPY BIRTHDAY TO YOU..,
HAPPY BIRTHDAY TO YOU..,
HAPPY BIRTHDAY, HAPPY BIRTHDAYY,...
HAPPY BIRTHDAY..TO....YOU...~~!!


ALLAH SELAMATKAN KAMU..,
ALLAH SELAMATKAN KAMU...,
ALLAH SELAMATKAN KUMPULAN H.A.N.N.I,
ALLAH SELAMATKAN KAMU..!!


SAENGIL-CHUKKA HAMNIDA..,
SAENGIL-CHUKKA HAMNIDA..,
SAENGIL-CHUKKA HAMNIDA...,
SAENGIL-CHUKA HAMIDA, CHAGUYAA!!


AND GUYSS...F.Y.I, TAHUN NI LAST KITE CELEBRATE BEFDAY SAME2, SEDEH KANN..NANTI DAH SEKOLAH MENENGAH, ADA YG MASUK ASRAMA NANTI, JARANGG SANGAT KITE JUMPA, TAPI, JANGANLAH SAMPAI LUPAKAN GROUP YG KITE BINA SAMA2 NI..


MAY ALLAH S.W.T. BLESS OUR LIVE..!!! AMINNNNNNNNN~~~~~~!!!


SEHINGGA BERJUMPA LAGI, ASSALAMUALAIKUM,


SALAM SAYANG,
H.A.N.N.I
THANKS COZ SUDI BACA POST H.A.N.N.I SMILE AFTER READING OUR POST, PLEASE!

Monday, 30 April 2012

Hye! We are H.A.N.N.I!

ASSALAMUALAIKUM W.B.T..., hye guys, what's up?!!  we are from H.A.N.N.I 'S GROUP. THIS IS OUR OFFICIAL BLOG. FOR YOUR INFORMATION,..H.A.N.N.I  is shortcut from:  


 H

  •     HANNAH (LEADER)
  •    HAIKAL MUHAMIN
  •    HAIKAL ABDULLAH
  •    HAIDI    HYKAL
A
  • AFIF FAKRULLAH
  • FARAH ADILAH
N
  •    NURIN SYAFIQAH
  •    NAJIHAH
I
  • IZZAH
  • ISKANDER
We have 10 members in our group, H.A.N.N.I. came into existence in year 2011 , & this year will be the most important year for us to face UPSR&PSRA. We hope that we'll get the best result in Malaysia. insyaallah!
(Kami Boleh!!!) (ceh! bajet pandai BI jer..haha)
   

Tahun ini juga merangkap tahun last kami semua berada di sekolah rendah  , sedih, jugak nak berpisah nanti. And our plan is ( pergi Berjaya Times Square- 14 NOVEMBER 2012-RABU) kirenyer... itu last reunion kite orang tahun ni!! dah rancang dari awal lagi , ingat nak pi  Genting Highlands  tapi tak jadi, cause, the place is too far from our place..... (KAMI HANYA MERANCANG, ALLAH YANG  MENENTUKAN....) HARAP TAK DE APE-APE HALANGAN ...........

Yang istimewanyer........... TARIKH LAHIR KITE ORANG...

                                             

BULAN
TARIKH LAHIR
NAMA
GELARAN
FEB
29 FEB
HANNAH
BLUR
FEB
29 FEB
IZZAH
EAGLE EYE
MAC
9 MAC
NURIN
RYEOWOOK
MAC
20 MAC
FARAH
SENSITIVE
APRIL
15 AP
HAIKAL (A)
USAIN BOLT
APRIL
30 AP
HAIDI
A.M
MEI
2 MEI
FIKRI
KEMUNCUP
MEI
8 MEI
HAIKAL (M)
HANTU MALAYA
JUNE
19 JUNE
NAJIHAH
GANAS
THE ONLY ONE
DECEMBER
7 DECEMBER
AFIF
POYO

H.A.N.N.I mula berkawan sejak dari darjah 1 sehingga sekarang. Walau apa pun yang terjadi, kumpulan ini TAK AKAN PUPUS. Kami tak akan melupakan kenangan ini! :) 

Jika salah seorang dari kami bersedih, pasti ada sahaja yang menghiburkannya. Jika ada yang marah ataupun stress, ada sahaja idea gila2 H.A.N.N.I untuk menghilangkan rasa marah @stress itu. Jika ada yang tidak serius semasa belajar, H.A.N.N.I pasti mengur. 

     
                    This IS H.A.N.N.I!!!!!!!!!


Actually, masih ada banyak lagi, bukan banyak je, tapi terrrrlaaallluuuu banyak lagi yang kami nak kongsi dengan korang, tapi nampaknya masa mencemburui kita.

Lain kali, the leader of this group, Hannah akan ditugaskan untuk menyambung post. (Ye, cik Hannah, jangan malass! :D)

Ok, jari-jemari kami meminta izin untuk berhenti mengetuk papan kekunci. Segala silap & salah, harap dimaafkan.

Sehingga berjumpa lagi.

Salam sayang,
H.A.N.N.I



THANKS COZ SUDI BACA POST H.A.N.N.I SMILE AFTER READING OUR POST, PLEASE!

H.A.N.N.I FRIENDSHIP WILL NEVER DIE!!!